Vídeo explicatiu dels cotxes al llarg de la història. Vídeo de creació pròpia.

Un cotxe és un vehicle que es va inventar l’any 1769. (Font: Viquipèdia).

El primer cotxe va ser aquest.:

Primer cotxe. Imatge extreta de Viquipèdia.

Els cotxes elèctrics de 2020 i 2021 estan més avançats que els de fa molts anys.  

QUE ÉS UN COTXE? 

Un cotxe és usualment un vehicle de quatre rodes amb motor destinat a transportar de 2 a 7 persones. Es desplaça gràcies a un motor d’explosió amb una barreja de gasolina o gasoil i aire. Recentment han començat a produir automòbils que funcionen amb motor elèctric.   

Els primers cotxes 

Els primers cotxes es van fabricar l’any 1769. Funcionaven amb màquina de vapor, podien transportar passatgers. L’any 1806 es van fabricar cotxes propulsats amb motor de combustió interna que cremaven gas i, no va ser fins al 1885 quan  es perfeccionen els motors que utilitzaven gasolina o gasoil com a combustible. Els cotxes propulsats amb energia elèctrica apareixen cap al segle XX. Aquí us mostrem dues inventores bastant famoses: una és la Marta Andreu i l’altra és la Margaret A. Wilcox. 

Font: Viquipèdia.

ELS COTXES ELÈCTRICS 

Un cotxe elèctric, o bé vehicle elèctric, és un cotxe que es mou propulsat únicament amb un motor elèctric i que utilitza energia elèctrica emmagatzemada en piles de combustible o en bateries. Tot i que pot semblar una tecnologia molt moderna, els cotxes elèctrics es fabriquen des de mitjans del segle XIX, però no eren viables. Els cotxes no contaminants, o nets, serien els que funcionen amb energies renovables. 

Font: Viquipèdia.